中考英语阅读理解练习答案

更新时间:2007-01-22 19:39:38 编辑:张丹

  中考英语阅读理解练习答案:the World Expo Shanghai 2010

  At the World Expo Shanghai 2010,you will be able to see the world in just one day.

  Thances.
中考英语阅读理解练习答案

  People can experience the most advanced technologies at th cone.

  But the Expo is not just a trade fair(商品交易会).It's a platform(平台)for cultural exchange,bringing people closer to the rest of the world.

  For example,at the Shanghai Expo,couples may be able to marry in French-stylountains of the country.

  Many countries have also decided to bring their national treasures to the event.

  Since the 1993 Expo in Chicago,ths.

  The theme of the Shanghai Expo is “Better city, better life”.iay care about protecting the places they live in.

  1. Countries build pavilions to show us _____ances.

  A. the Olympic games B. the FIFA World Cup

  C. technologies and cultures D. many cities

  2. What's the meaning of “cultural exchange” in this passage?

  A. 科技展示 B. 文化交流 C. 科技交流 D. 自由买卖[由www.xuexiYa.coM整理]

  3. Which of the following is NOT true at the World Expo in this passage?

  A. People can experience the most advanced technologies.

  B. Couples may be able to marry in French-style weddings at the France Pavilion.

  C. Visitors caperor's palace of Thailand.

  D. Australia Pavilioountains of the country.

  4. When did the?

  A. In 1990. B. In 1993. C. In 1998. D. In 2010.

  5. What is the theme of the Shanghai Expo?

  A. On. B. Better world,better life.

  C. Better city,better life. D. Onily.

  参考答案:CBDBC

  中考英语阅读理解练习答案:Living in a foreign culture

  Living in a foreign culture can be exciting,but it can also be confusing (令人迷惑的).A group of Americanple as “yes” and “no”.

  On her first day in Micronesia,an island in the Pacific,Lisa thought peopleans ”yes“.

  Jan remembered an experience she had in Bulgaria,a country in Europe. Sheans no.

  Tom had a similar probleean “yes” or “no”.

  1. These Americans teaching English in other countries found that they ______.

  A. should go abroad for vacations B. needed to learn foreign languages

  C. should often discuss their experiences D. had problemunications

  2. People in Micronesia show “yes” by ____.

  A. nodding heads B. raising eyebrows

  C. shaking heads D. saying “no”

  3. Tom misunderstood his class at first because

  A. he did not know much about Indian culture

  B. he didn't explain everything clearly enough

  C. some students didn't understand his questions

  D. he didn't kno

  4. Which of the following is TRUE according to(根据)this passage?

  A. In Bulgaria,nodding heads means no.

  B. Jan taught English on a Pacific island.

  C. Lise cabbage.

  D. In India,only shaking heads means “YES”.

  5. The passage is mainly about _____.

  A. body language in foreign restaurants B. class discussion in Indian schools

  C. miscommunication in different cultures D. English teaching in other countries

  参考答案:DBAAC

  中考英语阅读理解练习答案:a bar(酒吧)

  Once ther to sing a song.

  “I don't sing,”said the man.

  But the lady told th tired of listening to the piano. I want the player to sing!

  Th,“Hey,friend!If you want to get paid,sing a song!'

  So he did. He had never sung in public before. Now hona Lisa sung so beautifully!

  He had talent(天赋)he was Nat King Cole.

  You,too,have skills and abilities. You may not feel that your talent is great,but it may be better than you think. With haray have no success at all ff you just sit on your talent.

  1. The lady asked the player to sing a song because _____.

  A. she had paid him for this B. she knew him very well

  C. she wanted to have a change D. she enjoyed his singing

  2. Nat King Cole succeeded because _____.

  A. the lady helped him a lot B. he caught the chance

  C. he continued to play in the bar D. he stopped playing the piano

  3. Thean“

  A. fail to realize B. forget to use

  C. try to develop D. manage to show

  4. From the store talent,you should _____.

  A. hide it and wait B. ask others for help

  C. pay no attention to it D. work hard to improve yourself

  5. Which could be the best title (标题)for the passage?

  A. Sing in the Bar B. Achieve Success in Life

  C. Never Lose Heart D. Find Your Hidden Talent

  参考答案:CBADD

  中考英语阅读理解练习答案:Doctor Seuss

  Doctor Seusals and plants.

  In 1954,life magazine published(刊登)a report about school childreost of his books.

  In 1957,Dr. Seus.

  In 1984,Doctor Seuserican children and their parents.

  He died at the age of 87,but his influence remains. Millions of his books have been solerican children learned to read. Yet,his books are loved by people of all ages. Doctor Seuss once said,“I do not write for children. I write for people.

  1. Doctor Seuss learned from the magazine that _______.

  A. some school children could not read B. many children's books were interesting

  C. children wanted to learn to read D. a writer for children was wanted

  2. People like his books because the books ______.

  A. are cheap and easy to get B. were written in different languages

  C. are easy and interesting to read D. were written with invented words

  3. He wrote the book The Cat in the Hat at the age of _____.

  A. 50 B. 53 C. 56 D. 87

  4. Which of the following is TRUE according to the passage?

  A. Doctor Seus with over 230 words.

  B. Doctor Seuss wrote books only for children in the United States.

  C. The Cat in the Hat was written only for six-year-old children.

  D. His books provided education and enjoyment for Americans.

  5. From the text we know that Doctor Seuss __________.

  A. won a Pulitzer Prize soon after his death

  B. sold millions of his books himself worldwide

  C. changed American children's way of reading

  D. wrote the largest number of books in the world

  参考答案:ACBDC

  中考英语阅读理解练习答案:Learn to relax

  Learn to relax. Overwork is the main reasousic,going for a walk or taking a relaxing bath.

  Get a good night's sleep. Getting enough sleeay not be able to concentrate(集中)on the things you need to do.

  Exercise regularly and eaeals. Eat less junk food(垃圾食品)or fast food. Eat healthy food instead.

  Get to know pleasant people. Some people are optimistic,while others not. Choose optimistic people as your friends and spend more tim.

  Learn to be calm(平静)when you face any problem. Find out the best option from those that are in your mind. Knowing that you are able to solve problems is a good way to build up your self-confidence(自信).

  Have a happy attitude(态度).Your attitude decides thore positively(积极地)about the difficulties you face.

  1. What's the main idea of the article?

  A. Don't work or study too hard.

  B. What kind of relaxing activities can we do?

  C. Getting enough sleep,exercising regularly and eating healthily are very important.

  D. How to feel relaxed and happy under the stress of study and work.

  2. What's the meaning of the underlined word?

  A. 主动的 B. 认真的 C. 乐观的 D. 轻松的

  3. Which statement is right?

  A. We need to do as many things as possible each day.

  B. Enough sleep is very necessary for keeping us in top form in both body and mind.

  C. We should save our time in eating.

  D. We should try to make as many friends as possible.

  4. To be away froentioned in this article?

  A. Going to a psychologist(心理学家)for help. B. Finding time to do the favorite things.

  C. Making surake us relaxed and happy.

  D. Having an active attitude towards life.

  5. According to the writer,one should regard his“cup”________.

  A. a cup B. half full C. empty D. half empty

  参考答案:DCBAB

  中考英语阅读理解练